tisdag 28 februari 2017

Kardemummagröt med mandelmjölk

Kardemummagröt

2 ägg
1 dl extra krämig kokosmjölk
1 msk kokosmjöl
1 msk kokosflingor
1/2 msk kanel
1/2 tsk mald kardemumma
1 msk kokosolja
1 krm himalayasalt

Lägg samtliga ingredienser i kastrull och vispa ihop. Ha medelvärme på spisplattan och vispa då och då tills gröten är lagom tjock. Till: mandelmjölk (se nedan), tinade hallon och blåbär.
(Uppslag för receptet till gröten hittades här)

(Mandelmjölk: 200 g sötmandel blötläggs över natten och skalas. Mixa mandel tillsammans med en halv vaniljstång och späd med vatten - upp till 1 liter vatten. Sila/pressa genom nötmjölkspåse och smaksätt mjölken med en nypa salt och lite malen kanel. Kyl. "Mandelmassan" som blir kvar i påsen används till exempelvis; gröt, müsli eller fröknäcke)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)