lördag 15 april 2017

Currykryddad ägg- och laxröra på lättrostade skivor ostbaguette (glutenfri)

Ägg- och laxröra på rostad baguette

2 hårdkokta hackade ägg
100 g skivad kallrökt lax (strimla)
1/2 tsk curry
50 g philadelphiaost
2 msk grädde
1 krm salt
1/2 krm malen vitpeppar
ca 1 msk finhackad dill

glutenfri minibaguette (se recept nedan)

Rör ihop samtliga ingredienser till röran. Rosta skivad ostbaguette lätt i 150 graders ugn ca 15-20 minuter. Klicka på röran.



Bra idé att göra av de två vitor som blivit över efter t.ex. hollandaisesås kan vara ett litet glutenfritt ostbröd, om ugnen ändå värmts upp för något annat.

Ostbaguette

2 st ägg
2 st äggvitor
100 g finriven ost
1/2 tsk salt
1 msk fiberhusk
1 msk kokosmjöl
1 dl pofiber
1 tsk bakpulver

ev. 1 uppvispat ägg att pensla med

Vispa ägg, rör ner övriga ingredienser och forma en baguette-liknande historia på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla ev. med ägg och grädda brödet i 200 graders ugn, ca 30 minuter. Låt svalna på galler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)