tisdag 6 juni 2017

Banankaka med nötkräm

Banankaka

4 st ägg
1 tsk honung
1/2 dl kokosolja
1 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 ½ mosad banan
ca 225 g sötpotatispuré

Smält kokosolja och blanda torra ingredienser. Vispa ägg och honung fluffigt, vispa ner kokosolja, mosad banan och sötpotatispuré, sist den torra blandningen. Fördela i avlång form med bakplåtspapper, grädda i 120 grader, ca 1 timme och 20 minuter, kolla med sticka om färdig. Ta upp ur formen och låt svalna på galler, skiva och ha nötkräm till, recept finns här. Rörde ut nötkrämen med en skvätt smält kokosolja och la till lite äkta vaniljpulver oxå 👌


Dagens tanke: Nutella som finns att köpa färdig är ju en sorts nötkräm. Den innehåller onödigt mycket socker (bidrar till ökad inflammation och en himla massa mer elände), palmolja (ofta från odlingar som indirekt ger anledning till förstörda regnskogar och hotade djurarter), hasselnötter, kakao, mjölk (laktos kan öka hjärt- och kärlsjukdomar), sojalecitin (utvinns med hjälp av bensin, bensinrester finns kvar i slutprodukt) och kemisk vanilj (troligen MSG-innehåll). Nutella kunde man även idag läsa om (på SVT) var ett lockmedel för att värva ungdomar att bli terrorister. Bäst att bojkotta den där köpekrämen och göra en egen variant av nötkräm då istället, som dessutom är vida mycket godare. 👍


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)