fredag 2 juni 2017

Köttfärsfyllda spetspaprikor

Köttfärsfyllda spetspaprikor

2 spetspaprikor

Fyllning:
250 g nötfärs
1 ägg
1 hackad gul lök 
1 pressad vitlöksklyfta
1 finhackad röd chilipeppar
ca 1 tsk kokosolja
2 msk tomatpuré
2 msk cashewnötsgrädde (kan säkert uteslutas)
½ tsk salt 
1 krm malen vitpeppar 
1 tsk timjan

Dela paprikorna på längden och ta bort kärnor. Lägg på ugnsfat. Fräs lök, vitlök, chili lätt mjukt på medelvärme i kokosolja, blanda i en skål med övriga ingredienser för fyllningen. Fyll paprikor med färsen och ställ in i ugnen. Fuskade idag och körde ca 20-15 minuter i 200 grader (men det går nog att fixa lika bra med 100 graders ugnsvärme och dubblerad tid). Förslag till: Kokt blomkålsris, grönsallad, och en hemvispad chiliaioli på olivolja.

Chiliaioli:
ett helt ägg, röd e. vit vinäger, dijonsenap, örtsalt, malen vitpeppar,
extra virgin olivolja (ekologisk), finhackad röd chilipeppar, pressade vitlöksklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)