måndag 19 juni 2017

Kycklinghalvor med grillkrydda

Kycklinghalvor med grillkrydda

1 tinad hel kyckling
ev. rödlök i klyftor

Kryddolja:
½ dl kokosolja
2 tsk pressad citronsaft
2 pressade vitlöksklyftor
3 tsk salt
1 msk paprikapulver
1 msk Grill Italia (Spicemaster)
1 tsk mald svartpeppar

Dela kycklingen i halvor (skär utmed ena sidan av ryggraden med vass kniv), ansa och skölj. Lägg delarna med skinnet upp i ugnsform och ställ in i 175 graders ugn, ca 10 minuter. Pensla kycklingen med kryddoljan inuti och utanpå, ställ in i ytterligare ca 1 - 1 ½ timme (ös någon gång under tiden och lägg ev. till klyftad rödlök runtom).
Skyn kan man sila och använda som god sås om man vill det, och anser man inte skyn hälsosam kanske man väljer att hälla bort den(?). Hittade en sista ask med frysta kantareller från förra årets plock, stekte dessa att ha till... plus även en massa grönsaker, förstås! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)