fredag 9 juni 2017

Två somriga sallader


Två goda sallader som passar fint sommartid.

Tomatsallad med oliver

3 grovhackade tomater
1 grovhackad röd paprika
½ hackad röd lök
1 dl gröna oliver med kärnor
hackad basilika, 1 pkt fryst eller motsv. mängd färsk
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 krm örtsalt
2 krm chiliflakes

Kärna ur oliver (tryck till dem med sida av kniv så går kärnan lätt att få ur) och hacka dem. Blanda alla grönsaker och basilika, rör ner olja, vinäger, salt och chiliflakes.


Blomkålssallad med kapris

½ blomkålshuvud
6 - 7 skivade rädisor
1 finhackad röd chilipeppar (ta bort kärnor)
ca 1/3-dels gurka (ta bort kärnor, spara till grön smoothie) i bitar
ca 2 msk små kapris
1 msk olivolja
ca ½ msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
ca ½ krm malen vitpeppar

Ångkoka blomkål skuren i små bitar/buketter, låt svalna. Blanda samman grönsaker. Vispa ihop olja, vinäger, senap, salt och peppar, rör ner i salladen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)