lördag 1 juli 2017

Chilikryddade kycklingbiffar och ugnsstekta rödbetsklyftor med chèvre

Chilikryddade kycklingbiffar
6 st.

2 kycklingfiléer
1 ägg
1 gul lök
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
smör att steka i.

Kör samtliga ingredienser i matberedare till en jämn färs. Stek biffar lätt med smör i stekpanna på spisen, efterstek i 120 graders ugn tills färdiga. Till: Ugnsstekta klyftrödbetor (skala och klyfta färska rödbetor, klicka på kokosolja, strö på örtsalt och ställ in i 175 graders ugn, rör runt när oljan smält och färdigstek) + chèvre.


Och just det! Kokosolja är bra, inte dåligt. Sätter punkt för den saken här på pot marigolds nu, detta med återblickar för tre av mina tidigare inlägg (med dessa ständigt vilsegångna frågor) på den här bloggen om mättade fettsyror:

Kokosolja eller inte kokosolja, det är frågan?!
Ett reviderat inlägg om açaìbär, bloggpaus, kokosolja och blogginriktning
Eftermiddagens blåbärssmoothie och lite "mysmat" till frukost


Vill man klart och redigt ha förklaring till varför kokosolja fortfarande är hälsosamt, trots det som American Heart Association påstår (och som så många svenska matlarms-artiklar under senaste tid hakat på), men så läs då detta: Coconut Oil Is Still Healthy, Despite AHA Claims.Sen: Ost? Javisst! Nu blir det lite ost ibland emellanåt här på receptinläggen. Kanske inte så ofta, men det kommer att förekomma och främst då ost av get-, får- och buffelmjölk. Idag blev det god getost till de tjocka saftiga kycklingbiffarna och de ugnsstekta sötsalta rödbetsklyftorna. 👌

Wikipedia om getost:
"Getost är ost med mjölk från tamget som huvudingrediens. Getosten smakar på ett karakteristiskt sätt på grund av att den innehåller kaprinsyra (efter det latinska ordet capra, som betyder just 'get'). Kaprinsyra är en smakrik fettsyra som dessutom främjar utvecklingen av de goda tarmbakterierna hos människa, och även säljs som en hälsokostprodukt. Många personer som är laktosintoleranta brukar trots detta oftast tåla getost och fårost."

Nästföljande receptinlägg kommer att handla om mozzarella (buffelmjölk) och fetaost (fårmjölk). Förutom getosten har ju även ost av får- och buffelmjölk A2-beta-kasein. 👍


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)