torsdag 31 augusti 2017

Benbuljong av kyckling

Kycklingbuljong

1 upptinad kyckling
2 grovhackade gula lökar
1 grovhackad paprika
4 hackade vitlöksklyftor
1 hackad röd chilipeppar (lät kärnor vara med)
2 msk äppelcidervinäger
1 msk torkad timjan
10 st svartpepparkorn
4 tsk salt
vatten

Blanda skurna grönsaker, äppelcidervinäger, kryddor och salt i slökokargryta, lägg ner kyckling. Häll på vatten tills fågeln nästan är täckt. Låt koka på high i cirka 3 timmar, vänd och koka i ytterligare 3 timmar. Lyft upp kyckling och låt den svalna, rensa köttet. Lägg knäckta ben (krossa itu de grövsta som inte går att bryta), skinn, brosk och skrov i stor gryta tillsammans med kokspadet och grönsakerna. Koka upp och sjud utan lock till den koncentration man vill. Sila genom saftsilduk och låt avsvalnade buljongen stå i kylen tills den blir geléartad. Ta bort fettlager som samlats på ytan + ev. mörkt "grums" på botten och använd den klara buljongen, eller packa in i lämpliga formar för frysen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)