fredag 4 augusti 2017

Fjällröding i ugn

Fjällröding i ugn

1 hel urtagen fjällröding, ca 1 kg
hackad dill (färsk eller fryst)
örtsalt

Skölj och torka av fisken. Skär skåror genom skinnet, gnid in salt på utsida och insida, strö dill inuti. Lägg på plåt, ställ in i 200 graders ugn ca 15 minuter. Ta ut, lägg upp- och nedvänd plåt med tyngd ovanpå, så kanterna sluter någorlunda tätt. Låt stå ca 20-30 minuter. Dra bort skinnet, lyft upp köttet och dra bort ryggbenet och skrov (som man naturligtvis kan koka buljong på om man vill, har tid och lust).


Blommar gör bl.a.:

Höst-damascenerrosen 'Rose de Rescht' (skuggtålig buskros); mörkt karminröd med mandel- och äppeldoft.

Johannesört

Floribundarosen 'Rumba' med lätt kryddig doft och tonande färger i gult, orange och rött.

Gul fingerborgsblomma, Digitalis grandiflora

Praktlysing







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)