måndag 2 oktober 2017

Snabblagad krämig pumpasoppa

Enkel pumpasoppa

2 ½ dl pumpapuré
2 ½ dl kokosmjölk (använde Garant)
1 finhackad röd chilipeppar
1 - 2 msk kokosolja
1 ½ tsk Herbamare örtsalt
1 - 2 krm malen vitpeppar
2 - 3 msk hackad färsk persilja
pressad citronsaft efter smak

Koka samman pumpapuré, kokosmjölk, chili, kokosolja, salt och peppar. Vispa sist ner persilja och smaka av med pressad citronsaft.


Pumpapuré

1 skalad och urkärnad pumpa (använde Hokkaidopumpa denna gång)

Skär pumpakött i ca 3 cm-bitar, koka ung. 10 minuter och häll av vatten. Mixa till puré med stavmixer. Använd direkt eller frys. Perfekt att ha färdig puré till soppor (eller paleopaj).



Hokkaidopumpan, så här ser den ut (bild hämtad från pixabay):
Hokkaidopumpan innehåller gott om antioxidanter som vitamin A, vitamin C, vitamin B6 och betakaroten. Innehåller även järn, kalium och fibrer. Just hokkaidopumpan har värmande effekt, bra när det börjar bli kallt ute alltså!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)