söndag 4 februari 2018

Naturgodis: Kokospannkakor med extra allt

Kokospannkakor

6 ägg
3 dl cashewnötsmjölk*
1 dl kokosmjöl
3 krm havssalt
1 msk psylliumfröskal
2 msk smält kokosolja
+ extra kokosolja att steka i

Vispa ihop en pannkakssmet, låt stå att svälla en 10 minuter. Stek pannkakor med knappt 1 dl smet/pannkaka.

*Cashewnötsmjölk: 2 dl blötlagda cashewnötter, 1 krm havssalt, 1 liter vatten. Mixa helt slätt i blender.


Cashewnötsgrädde: 2 dl cashewnötter (blötlagda 2-3 timmar), ½ päron, ca 1 msk pressad citronsaft, vatten att späda med till önskad konsistens. Mixa till en slät tjock "grädde" med t.ex. stavmixer.


Nötkräm med kakao: ½ dl hasselnötssmör (rosta hasselnötter, gnugga av skal, mixa med lite salt i matberedare till flytande konsistens), rör ner 1 tsk raw kakaopulver.


Tärna mango, skiva banan och tina jordgubbar. Komplettera med cashewnötsgrädde och nötkräm till kokospannkakorna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)